Gilde St. JanActueelActiviteitenGeschiedenisJeugdVrienden van het GildeFoto's
Programma 2015
Een jaar rond St. Jan
De Schutsboom
Geweerschieten
Trommen
Bazuinblazen
Vendelen
Lidmaatschap gilde
Lidmaatschap gilde

Ons gilde, het Gilde St.-Jan Baptista, leeft. Met 110 leden, waarvan er ongeveer 60 geüniformeerd zijn, houden wij de tradities van het gildewezen levend in onze kleine gemeenschap. We zijn een actief, jeugdig gilde met een regionale uitstraling en willen dat graag zo houden. Al vele jaren zijn we een graag geziene gast bij diverse activiteiten in de regio en we behoren met onze kleurrijke uniformen, tot één van de mooiste gilden van Brabant.
Echter, om ons gilde levend te houden en ook in de toekomst gekenmerkt te kunnen worden als één van de mooiste gilden van Brabant, zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Actieve leden, die hun steentje willen bijdragen aan het in stand houden van onze tradities en gebruiken. Maar ook de 68e Kringgildedag van Kring Kempenland, die ons gilde organiseert op 4, 5 en 6 juni 2010 in ons mooie Strijp, is voor ons een reden om groots uit te pakken.

Wij zijn daarom op zoek naar gildebroeders én gildezusters die actief aan één van de uitvoerende disciplines trommen, vendelen, bazuinblazen of geweerschieten willen deelnemen en daarmee de reeds actieve (jeugd)leden willen ondersteunen.

Als actief lid van het gilde vragen wij van u een actieve en positieve deelname aan één van de gildedisciplines door in groepsverband in de wintermaanden, één keer per week en onder deskundige leiding een uurtje de gekozen discipline te beoefenen in ons gildegebouw. Daarnaast rekenen wij erop dat je bij optredens van ons gilde (voornamelijk in de maanden april, mei, juni en september) actief met je mede –gildebroeders en –zusters deel wilt nemen en zo ons mooie gilde verder uit wilt dragen in de regio.

Mochten wij uw interesse hebben gewekt? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een onze secretaris Johan Bax of stuur een e-mail aan info@gildeleenderstrijp.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om u nadere informatie te verstrekken.

Vragen over het Gilde? Mail naar info@gildeleenderstrijp.nl 

Vragen over de website? Mail naar webmaster@gildeleenderstrijp.nl

Gilde St. JanActueelActiviteitenGeschiedenisJeugdVrienden van het GildeFoto's