Overlijdensbericht Tinus van den Berg

Op dinsdag 21 februari ontvingen we het droevige bericht dat ons erelid van verdienste Tinus van den Berg met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Op woensdag 22 februari is Tinus, na ontvangst van het sacrament der zieken, later op de middag overleden. Tinus heeft de mooie leeftijd van 85 jaar mogen bereiken. Met het overlijden van Tinus verliezen we een gewaardeerde gildebroeder.
In 1986 werd hij tijdens de jaarvergadering ingeboond als lid. En heeft hij zich altijd met veel toewijding ingezet voor ons gilde. In het jaar 2000 trad hij toe in het bestuur van het gilde, waarvan hij van 2002 tot 2016 regerend-deken was. In deze periode was hij een van de touwtrekkers van de kring gilde dag welke in 2010 in Leenderstrijp plaats vond. Tevens was hij tijdens de bouw van ons gildegebouw “De Schutsboom” een vaste kracht en aanspreekpunt. En waar hij kon ook fysiek aanwezig om mee te helpen met de bouw. Maar ook op andere momenten en activiteiten waarbij extra handen nodig waren, kon je op Tinus zijn aanwezigheid rekenen. Elke dag ging hij minimaal een keer langs de kapel en het gildegebouw om te kijken of alles nog in orde was. Het terrein rondom de St. Janskapel en “De Schutsboom” werden mede door hem goed bijgehouden. Maar ook was hij jaarlijks aanwezig om alles klaar te zetten voor de St. Jansviering op 24 juni.
Tinus kwam graag bij het gilde om een praatje te maken of een kaartje te leggen. Hierbij was zijn pakje shag en sigaartje een kenmerkend item wat bij hem hoorde. Hij sloeg niet makkelijk een activiteit over.
Tinus stond niet alleen klaar voor het gilde om te helpen. Hij was binnen Strijp en Leende een bekend persoon. In het verleden was hij vaste coach van FC Strijp. Als de kiosk moest worden opgebouwd, was Tinus van de partij. Het opzetten van de kerststal in Leende. Het vervoeren van de wagen voor het wagenspel van KNAL. Werkzaamheden op het kerkhof en rondom de kerk. Had men in Strijp hulp nodig bij onderhoud van het schoolterrein of de winkel, Tinus stak graag zijn handen uit de mouwen. In 2010 werd hij voor zijn vele vrijwillige werkzaamheden beloond met een onderscheiding als lid in de Orde van Oranje Nassau. In 2017 werd hij door ons gilde benoemd tot ‘erelid van verdienste’.

Dit vind je misschien ook leuk...